Taloajatuksia

Tontti on siis kämmenissä, sitten pitäisi keksiä millaisen talon haluaa. Me rakennetaan tämä koko loppuelämäksi, joten ei ole varaa harjoitella, on onnistuttava kerrasta!

Postimies kantoi varmaan 200 kiloa taloesitteitä pikkuhiljaa. Alkoi tutkiminen. Ensiksi suunnittelimme kaksikerroksisista taloa. Kuitenkin kun kävimme taloesittelyissä totesimme, että portaat vievät paljon tilaa talosta. Ja kaksikerroksisessa alakerta on usein hieman epäkäytännöllinen. Me oltaisiin ehdottomasti haluttu alakertaan ainakin 1 makuuhuone, olohuone, keittiö, khh ja saunatilat. Melkein kaikissa malleissa piti jostain tinkiä, tai sitten esimerkiksi keittiö mahtui olemaan ahdas käytävä.

Eli meille tulee yksikerroksinen talo.  Ehdoton vaatimus oli myös, että keittiö on erillinen – ei tupakeittiötä. Ja vaikka neljä makuuhuonetta, jos vaikka joskus perheenkoko kasvaa (esim hamsterilla).  Kodinhoitohuone saisi olla jokin muu, kuin ahdas käytävä. Siellä pitää mahtua tekemäänkin jotain. Tällaisilla kriteereillä aloimme hahmotella taloamme.

Malli alkoi hahmottua ruutupaperille..

-J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s