Talopaketti

Mitä jos rakennettaisiinkin pitkästä? Isäni oli vahvasti sitä mieltä, että siinä säästää rahaa. Minusta tuntui, että rakentamalla pätkästä, eli paketista, säästää hermoja. Tässä vaiheessa hermot arvostettiin korkeammalle.

Saatiin lopulta ruutupaperihahmoitelma valmiiksi. Insinöörinä piirsin sen tietysti excelillä. Eli ei tule hirveästi muita kuin suoria kulmia taloon.

Toukokuusta heinäkuuhun kierreltiin talomyyjiä samankaltaisen kuvan kera. Olin varma, että meidät nauretaan pihalle excel viritelmän takia, mutta onneksi meidät otettiin ihan vakavissaan vastaan. Kysyimme tarjouksia seitsemältä talopakettitoimittajalta:

 • Omatalo
 • Kastelli
 • Teritalo
 • Kannustalo
 • Jukkatalo
 • Herralatalo
 • Jettatalo

Jokaiselta löysimme mallin, jonka pohjasta pystyttiin muokkaamaan meidän excel räpistystä vastaava kokonaisuus. Ei muuta ku tarjoukset vetämään ja odottamaan tuloksia.  Yksi kerrallaan tarjoukset sitten saapuivat. Niiden vertailu oli kyllä mahdoton tehtävä. Rahallisesti halvimman ja kalleimman tarjouksen ero oli noin 20 000 euroa. Mutta toimitussisällöt olivat aivan laidasta laitaan. Tässä on huonekorkeus 2,40 ja tässä 2,82 – eli runko on korkeampi, paljonkohan sekin maksaa. Tässä on koristeikkuna tässä ja jos sitä ei ottaisikaan tähän niin sen vaikutus on sen ja sen verran. Jossain on eristettä enemmän, onko sillä kustannusvaikutusta?

Lopulta päästiin johonkin ratkaisuun: meille tulee Kannustalo.  Osaltaan asiaan myös vaikutti se, että ulkonäöllisesti se miellytti enemmän ja sitä olimme pisimpään jo viilanneet. Ainoastaan Kannustalossa suunniteltiin talo jo valmiiksi ja sitten vasta pyydettiin tarjous. Muut tarjosivat excelin perusteella, joten mahdollisuus väärinkäsityksiin oli suurehko (vaikka tuosta excelistähän nyt käy täysin selväksi kaikki asiat?). Jonkin verran valintaan vaikutti myös myyjän persoonallisuus. Toiset myyjät ärsyttivät jo ensi hetkestä lähtien, toisien kanssa tultiin todella hyvin juttuun. Kannustalon paikallinen myyjä oli oikein mukava tuttavuus ja uskon, että jatkossakin homma pelaa hyvin.

P.S Tänään meille valettiin sokkeli. Kiitoksia talkooporukalle Iskä, Jussi, Helena, Seppo, Tuire ja Vesku! Kirjoitan kyllä valuistakin myöhemmin kuvien kera, kunhan saan nykyhetken kiinni! (ei pitäisi aloittaa kesken kaiken tällaista kirjoitusprojektia, helpompi olisi kirjoittaa kronologisessa järjestyksessä)

-J

6 thoughts on “Talopaketti

 1. Joo tää on suorastaan mullistava 🙂 Mutta olisi pitänyt kyllä tarkemminkin piirtää, kuitenkin pääasia oli, että päästiin alkuun suunnitelmissa!
  -J

 2. Nyt kyllä kiinnostaisi tietää, millainen on virallinen pohjakuva. Ollaan juurikin Kannustalon kanssa pyöritetty hyvin vastaavanlaista pohjaa kutakuinkin samoilla kriteereillä, mutta emme ole vielä löytäneet täydellistä sopusointua. Teidän tuo oikea pääty kaikkineen vaikuttaa erityisen hyvältä.

  Olisiko siitä mahdollista saada edes luonnosversiota sähköpostiin tai tänne nettisivuille? Tai kerro taloedustajan nimi tai arkkitehdin nimi niin eikö Kannustalokin sen meille kerro jos Sinä et halua… 🙂

  • No joo, palasin blogiisi myöhemmin ja sieltähän ne kuvat löytyikin!

   Voi totta vie kun oli täydellinen tuo KHH-kuraeteinen-VH-WC-ph ja sauna -yhdistelmä! Taidanpas marssia arkkitehdin jutuille teidän kuva kourassa.

   KIITOS! Pelastit ainakin päiväni jos et suurta osaa elämästäni 🙂

 3. Moikka Anu!

  Heh, mekin ollaan tyytyväisiä tuohon oikeaan puoleen talosta. Me piirreltiin sitä monta kuukautta paperilla ja vihdoin saatiin lopulta tämä aikaiseksi. Aika hyvin, jos tällä kuvalla pelastettiin jonkun elämästä osa 🙂
  -J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s