Pientä parturointia

metsäinen tonttiKun rakentaa pystymetsään, on puut vähän häiriötekijänä. Meidän tontillahan puita oli ihan kohtuullisen runsaasti. Meillä oli jopa dilemma mitä tehdä puille: sahauttaako sahatavaraksi vai myykö eteenpäin. Ja jos sahauttaa, niin mitä niistä voi sahata? Puulaatujakin on turhan monta, eikä asiaa auttanut, ettei meillä ollut tässä vaiheessa kovin tarkkaa käsitystä mitä esimerkiksi suunnitellun autotallin runko on syönyt sisäänsä.

Aikamme pähkäiltyämme tulimme siihen tulokseen, että ehkäpä on helpompi jos metsätie kaadetaan puut ja dumpataan ne pois. Jos niitä alkaa sahauttamaan, taapeloimaan, varastoimaan ynnä muuta tässä muutenkin kiireisessä aikataulussa, niin siitä ei tule mitään!

Joten elokuussa tontillemme saapui monitoimikone (ei kenwood eikä philips), elikkä moto. Helena oli alan ihmisenä merkannut, että mistä kaadetaan ja mihin pitää joku risu jättää pystyyn. Sekin oli paljon vaikeampaa kuin kuvittelisi. Jotenkin omiin puihin kerkesi jo muutamassa kuukaudessa syntymään tunneside ”eiiiihän me nyt sitä kaadeta”. Kun merkattiin kaadettavia puita, tuntui, että tähänhän tulee jumalaton aukko. Mutta nykyisin kun paikan päällä kattelee, niin enemmänkin olisi voinut ottaa. Ohessa muutamia kuvia koko prosessista.

-J

Mainokset

2 thoughts on “Pientä parturointia

  1. Niin tutulta kuulostaa tuo tunneside puihin. Meillä isäntä halusi kaataa niitä ja mä yritin toppuutella, että ei saa, kun pitää olla näköesteet joka suuntaan. Teillä ihanan iso tontti, meillä vaan se puoli hehtaaria. Mikä malli teidän talo on? Pohja aika paljon meidän auroran kaltainen.

  2. Meidän talo perustuu Rauhala 160 pohjaan. Ihan pieniä modauksia tehtiin, huomattiin vasta tuon excelipohjan teon jälkeen, että kappas – ihan samanlainen melkein jo löytyy kannustaloilta 🙂

    -J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s