Kasaa ja hajoita

Sokkelin muottien purku se vasta homma olikin. Onneksi meitä oli reilu jengi pistämässä lankkua pinoon. Ensiksi kaikki tukilaudoitukset pois ja sitten vanerit irti betonista. Jännityksellä odotettiin, millainen valujälki on, mutta tietäen valuporukan, ei voi odottaa kuin priimaa tulosta!

Samalla kun muotit purettiin, niin osa porukasta siivosi lankkuja ja vanereita puhtaaksi nauloista. Ei voi kuin peiliin katsoa, kun tuli paukutettua sen verran aktiivisesti nauloja levyyn. Naulapyssyllä se naulaaminen vaan on niin helppoa. Tuntuu jotenkin absurdilta, että naulalaatikkokin impulssinaulaimeen maksaa jotain noin 70 euroa. Sitten niitä muutaman laatikollisen paukuttaa kiinni ja nyt sitten puretaan pois ja sinnehän ne täyttöjen sekaan jää. No sellaista on rakentaminen! Entisaikaan sentään naulatkin hakattiin käsin ja naulat vielä suoristettiin moneen kertaan. Siinä vasta on ollut hommaa!

En tainnut koko muotituksen aikana lyödä yhtään naulaa manuaalisesti. Iskä sentään paukutti pystytukiin kaikkiin neljän tuuman naulan käsin (eli noin 400 kappaletta). Olisi saattanut oma tottumaton ranne huutaa hoosiannaa moisen urakan jälkeen.

Kun kaikki tavara oli purettu ja pinoissa, pystyi vaan ihmettelemään kuinka paljon tavaraa oikeasti menee, kun tekee sokkelinkin betonista.

-J

1 thought on “Kasaa ja hajoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s