Kurasyöpön perimmäinen tarkoitus

Nyt kun rakentaminen vähän hiipuu on aika kirjoitella vähän kaikesta muusta rakentamiseen liittyvästä – valinnoista, sisustuksesta yms.

Meillä on ollut vähän debaattia aiheesta kurasyöppö. Onko se vain nykyajan humputuksia vaiko oikeasti hyödyllinen kapistus? Ajatuksena kurasyöppö vaikuttaa ihan kivalta – saappaat pois jalasta ja ritelikön päällä voi huuhdella puhtaaksi. Mitä jos ei käytä saappaita? No – koiran voi pestä siinä, likaiset tassut voi huuhdella kätevästi! Mutta jos ei ole koiraakaan? No kuitenkin minä olen meillä se kurasyöpön kannattaja ja oikeastaan tahdoin suunnitella jo KHH:n sen mukaan, että siinä olisi oven vieressä paikka sille. Tulevaisuus vain näyttää, että tuleeko sitä käytettyä vai onko se vain lähinnä telineenä kuivuville kengille ja saappaille.

Käytännön toteutus kurasyöppöasiassa oli astetta hankalampi. Ensin arvottiin lattiakaivojen asentamisen yhteydessä Laurin kanssa, että mihinhän korkoon kaivo asennetaan. Heitettiin se johonkin korkoon ja todettiin ohjeista myöhemmin, että ei ihan kerralla mennyt. No iskä onneksi laittoi kaivon korkoon. Toinen ongelma oli itse syöpön hankinta. Tuntui, että koko kaupungissa ei moista kapistusta ole! Iskä ajeli ympäri pitäjää metsästäen moista rosteriallasta. Lopulta sellainen löytyikin ja siellä se nyt laatassa kiinni nököttää.

Kerrohan mielipiteesi, tekeekö moisella mitään vai onko se ihan turhake?

-J

6 thoughts on “Kurasyöpön perimmäinen tarkoitus

  1. Puolesta ja vastaan…meille tuli sellainen oven eteen. Kurasyöppö pienellä tiiliseinällä eristettynä seinän vieressä on myös tosi käytännöllinen. Siinä on hyvä huuhtaista puhtaaksi niin koira kuin muksujen kuravaatteetkin. Mutta jos ei ole koiraa tai muutakaan sotkevaa väkeä, saattaapi syöppö tuntua hieman turhalta. Meillä tuo kapistus oli tarpeen jo edellisessä kodissa. Nyt laitettiin vain sellainen pieni versio ihan oven eteen. Luulen, että kodinhoitohuoneen ovi tulee olemaan meidän omassa arkikäytössä, ja meillä kuraisia kulkijoita riittää joka lähtöön pojista isäntään. Sanoisinko näin, että kurasyöppö on pieni, jossain tilanteessa elämää helpottava kaluste, mutta ilmankin pärjää! 😀

  2. Meille harkittiin kurasyöppöä ja jossain luonnoksessa se jo olikin. Lopulta jäi kuitenkin pois. Jos olisi erillinen kuraeteinen niin olisi varmasti näppärä, meillä kun pääsee kodinhoitohuoneesta suoraan suihkuun niin se saa kelvata (tulevan) koiran pesemisessä. Tai sitten hankin pienen koiran ja pesen sen kodarin pesualtaassa 😀

  3. En ollu kyllä rehellisesti sanottuna ikinä kuullutkaan moisesta! Heti piti vähän Google-sedältä kysäistä, että mikä tämä oikein on. Meillä on sellanen pieni hieman karvaisempi koira, joka kyllä syksyllä on kuraisimmasta ja hiekkaisimmasta päästä. Tässä kohtaa tuollainen olisi ihan todella kätevän oloinen! Ja tosiaan saappaatkin olisivat aina puhtaat, sillä kuka niitä nyt enää eteistä pidemmälle kantaa ”pestäväksi”.

    Tämä lienee kuitenkin sellainen ”lisävaruste”, jota pitää pyrkiä aktiivisesti käyttämään, jotta siitä tulisi ns. rutiinia. Muuten saattaa helposti jäädä käyttämättä koko syöppö.

  4. En luopuisi kurasyöpöstä mistään hinnasta! Musta se on kätevä kapistus ja enimmät liat saa pesaistua pois. Ehkä ilmankin pärjäisi, jos ei olisi lapsia tai koiraa (vaikkei meillä koiraa olekaan) mutta niitä ajatellen elämää helpottava juttu.

  5. Mielenkiintoisia kommentteja. Odotan kyllä, että tuleeko sitä käytettyä! 🙂 Eli pitää hommata joko koiria, lapsia, tai alkaa itse sottaiseksi 🙂

    -Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s