Rakentamisen kustannusseuranta 2

Nyt kun on suurin osa syksyn töistä (+laskuista) tehty, niin on hyvä päivittää kustannusseurannan tilanne. Perustukset on nyt valmiit ja maatöistä käytännössä suurin osa tehty. Pihatöitä minulla ei budjetissa olekaan, joten ne pitää sitten maksaa omasta pussista. Kokonaistilanne näyttää tällä hetkellä tältä:

Talorakentamisen kustannukset
Kokonaistilanne

Tämä kuva tosin on ehkä vähän hämäävä, kun ei kaikkia budjetoituja kustannuksia pitäisikään vielä olla. Jos tilannetta vertaa ns. valmistumisasteen mukaiseen tilanteeseen on tilanne tämän näköinen:

Talorakentamisen kustannusseuranta

Eli ollaan ehkä jopa vähän ylittämässä budjettia tässä vaiheessa. Etenkin perustuksiin paloi rahaa kokonaisuudessaan enemmän mitä osasin odottaa. Tämä johtui osittain valintakysymyksistä esimerkiksi laatan alla olevat EPS-levyt tuli valittua hieman muilla kriteereillä kuin halvimman hinnan perusteella (Ks vanhempi kirjoitus EPS-levyjen metsästyksestä tästä). Yksikerroksiseen taloon kuluu jonkin verran styroxia, kun pitää 20 cm kerros sitä varastoida laatan alle. Toinen merkittävä tekijä tässä oli betonin hinta, se tuli vähän puun takaa ja siksi perustuksissa hieman ylitettiin hihasta tempaistu budjetti.

Vielä ei kuitenkaan kannata olla ylihuolissaan. Vielä ainakin toteumaennuste näyttäisi siltä, että kokonaisuudessa pysyttäisiin. Joten kaikki ok! Ja sitten jos ei pysytä, niinsitten pitää mennä hattu kourassa pankkiin anelemaan lisärahoitusta. Hmmm, pitäisiköhän jo ostaa hattu.

-J

Advertisement

3 thoughts on “Rakentamisen kustannusseuranta 2

  1. Mielenkiintoista seurata jonkun muun budjettia ja toteutuneita kustannuksia. On kyllä vaikea arvioida mitä rakennuttaminen tulee maksamaan ja jatkuvasti tulee yllätyskustannuksia. toivottavasti matkan varrelle tulee vielä niitä positiivisiakin yllätyksiä.

  2. Tämän innostamana tein exeliin meillekin pylväskaavion. Vielä meillä näyttää oikein hyvältä:) Jännä huomata,että aika samoja ”yläotsikoita” meidänkin taulukkoon tuli, vaikka me ollaan tehty budjetti tosi monen oppaan ja vinkin(+omanpään) pohjalta. Kiva seurata teidän budjettia, oppii vielä tässä ennen oman projektin alkua ehkä jotain;)

  3. Meilläkin tuo budjetin teko oli todella hankalaa. Toteutuneita kustannuksia oli lähes mahdoton saada, kun monetkaan ei toteutuneista kustannuksista halua avoimesti puhua. No monet talopelit yms valmiit mallit kahlasin läpi ja sitten tein tuon oman excel – mallinnuksen. Minulla on siinä kaikki laskut listattuna ja lokeroituna eri osa-alueisiin 🙂 Mukava seurata, että missä mennään!

    -J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s