Lumihommia

Yritin viime viikonloppuna käydä lumitöissä tontilla. Pressut ei kestä miljoonia kiloja lumikuormaa, joten olisi ihan hyvä saada hieman putsailtua niitä. (ennen kuin lumi vettyy ja painaa kolme miljoonaa kiloa neliölle). Vaikka pressut sortuisikin, niin tuskimpa suurempaa vahinkoa tapahtuisi. Ehkä lähinnä laatan päälle pääsisi turhaa lunta / vettä, joita vastaan pressuilla juuri yritetään taistella.

No ajattelin lumitöiden olevan ihan helppo juttu – toisin kävi. ”Vähäsen laudalla niitä tuuppaa lapetta pitkin alas”, oli mietteeni kun matkasin tonttia kohti. Naputtelinpa hienon lumentyöntimenkin tätä tarkoitusta varten. Laudan päähän pieni lauta ja menoksi. No 6-7 metriä leveä lape ottaa vähän vastaan kun yrittää 6 metriä pitkällä laudanpätkällä työntää. Voima katoaa johonkin tällä välillä. Lähinnä tuolla minun tekemällä lanalla sai 2 sentin kerroksia työnneltyä alas tuolta pressujen päältä. Ja sekin olin työn ja tuskan takana. Toisekseen jos kipuaa harjan päälle ja sieltä käsin työntää, niin havaitsin että tuo pressu on näin talviolosuhteissa aivan per… sikan liukas!

No päätin sitten, että lapioin lappeet puhtaaksi. Pari tuntia huhkin menemään ja sain ehkä 2 metriä reunoilta siivoiltua. Hullun hommaa! 🙂

No nyt on sitten projektina tehdä joku patenttiratkaisu, millä nuo saa tiputettua. Jos vaikka yrittäisi kotikonstein apinoida lumenpudottimien periaatteita.. mitenhän se toimisi..

-J

2 thoughts on “Lumihommia

  1. Tulee noista kuvista ihan viimetalvi mieleen, kun tehtiin itse lumitöitä perustuksilla. Talvirakentamisen iloja. Tsemppiä!

  2. No meillä nyt ei onneksi itse rakentaminen keskity talveen – onneksi. Ties kuinka monta kertaa olisin itse jo hajonnut, kun en mikään talvifani ole 🙂

    -Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s