Mielipiteitä kaivataan!

Sähköjuttuja mietitään ja etenkin talon valaistusta. Onko kenelläkään kokemusta esimerkiksi ledeistä  valaistuksessa? Muutakin kun saunassa? Pystyykö ledeillä hoitamaan koko valaistuksen?

Vai varman päälle halogeeneilla? Kenties loisteputkilla? Liikaa vaihtoehtoja ja niin vähän kokemusta. Miten te toteutatte valaistuksen? Onko kenelläkään mitään hyviä kuvalähteitä fiksuun valaistukseen? Saako epäsuoraa valoa mitenkään järkevästi vaikka olohuoneeseen? Paljon kysymyksiä!

Ainiin, eilisellä kauppakierroksella saatiin päätettyä lattiamateriaali. Lyötiin Helenan kanssa kättä päällä, että ei muuteta mielipiteitä enää 🙂

-J

9 thoughts on “Mielipiteitä kaivataan!

 1. Hei
  Kotilomme on ainakin käyttänyt paljon LED-valoja. Ehkä tästä Blogista saat tietoa.
  http://kotilomme.blogspot.com/

  Meillä on olohuoneessa epäsuoraa valoa n. 1,5m. Itse tykkään siitä,ei häikäise. Meillä on ikean tauluhyllyllä 1,5m päivänvalosaalinki, eli loisteputki. Ikean pitkä hylly toimii hyvin:) Lamppu on n. 50cm katonrajasta. Siinä on vain se yksi mutta. Pölyn kerääntyminen. Jos koko olohuoneen kiertää lamppuhylly….Ja jokainen tietää kuinka usein niitä vaatekaapin päällisiä tulee imuroitua:) Nättiä kyllä, mutta ei helppohoitoisia. Toisaalta noissa on tuo elektroninen liitäntälaite ja sen sijoittaminen kauas lampusta (n. 30cm päähän) vaatii hyllyltä leveyttä tai pituutta.

  Olet ehkä huomannut, että me ollaan kokeiltu tuota päivänvaloa täällä väliaikaiskodissa. Ollaan tykästytty siihen. Taloon kuitenkin suunnitellaan valaistus siten, että päivällä voidaan käyttää päivän valoa ja sitten illaksi saamme keltaisen tunnelmavalaistuksen päälle. (näin meillä on nytkin)Tämän aiomme toteuttaa pitkälti LED- halogeeneilla. (ikkunoille, wc, pesuhuone) Ja sitten tietysti jalkalampuin.

  Tässä pari linkkiä:
  http://www.ledtek.fi/Verkkokauppa/index.php
  http://www.adlux.fi
  adluxilla on paljon kuvia epäsuorasta valaistuksesta, vaikka markkinoikin tuota päivänvaloa:)

 2. Kiitos Kirsi! Pitääkin tsekata teidän blogi ihan ajatuksen kanssa.

  Adluxin sivuilla olen pariin otteeseen pyörinyt, mutta minua vähän häiritsee sen yrityksen tapa viestiä omaa kantaansa 🙂

  -J

 3. Blogissa ei ole kovin paljoa vielä tuosta aiheesta, mutta jotain. Koin samoin tuon mainonnan, se on kyllä turhan fanaattista ja ”uskonnollista”. Ongelma on se,että noita lamppuja on tosi huonosti muualta saatavilla.Minutkin tuo tyyli olisi voinut ajaa mualle, mutta…kun ei muilla ole noin laajaa valikoimaa. Asiakaspalvelu on kyllä hyvää ja nopeaa. Ehkäpä tästä saan aiheen blogiin, valaistus kuvien kera. Tulee siivottuakin:) Kun emme meinaa saada talon piirrustuksia sitten millään käteen:(

 4. Meillä valaistus hoidettiin jo sisustussuunnitelman ensi metreillä kuntoon ja siten, että se voitiin huomioida jo sähkösuunnittelussakin heti alusta alkaen. Valaistus toteutetaan pelkästään ledeillä tai loisteputkilla – yhtään halogenia tai hehkulamppua ei meille tule. Ulkovalot ja pihavalot mukaanlukien. Halpaa touhua tämä ei ollut, mutta uskon vahvasti, ettei menty metsään, vaan lopputulos on jotain ihan muuta kuin tavallinen ”kattolamppu keittiön kattoon keskelle ja loput jonnekin mihin sattuu osumaan” -meiniki.

  Meidän valaistuksesta löytyy lisää: http://wp.me/p1gV6Z-aM
  ja kuvat sekä valaisinluettelo: http://wp.me/P1gV6Z-38

  Ledien kanssa kannattaa sitten olla tarkkana, hintahaitari on melkoinen. Valon värisävy ja teho vaihtelee melkoisesti varsinkin niissä halvemmissa kiinantuonneissa. Meillä pyrittiin luonnonvalon sävyyn kaikissa valaisimissa, jotta valo olisi mahdollisimman tasaista ja rauhallista.

 5. Minä taas tykkään tunnelmavalaisussa perinteisistä halogeeneista, ei nuolla ledeilla saa samaa lämpöä aikaan, vaikka olisivat miten ”lämpimän” sävyisiä… Jos niitä ei montaa tule ja yötä päivää ei käytetyä, niin ei pitäisi sähkölaskussakaan näkyä. Toki tulee meillekin ledejä ja päivänvaloa, mutta myös halogeeneja 😉

 6. Halogeenit kuuluvat eiliseen kuten hehkulamputkin. Teidän talossanne on ikkunoita, joista saatte päivällä parasta mahdollista valoa jos lasit ovat kirkkaat. Mutta jos ikkunoista haluatte keltaista valoa niin silloin keltaiset lasit – mikä olisi kyllä ennen näkemätöntä ja luonnotontakin. Kirkkaat ikkunalasit ja valoiksi myös samaa valoa tuottavat valaisinratkaisut. Häikäisemättömät valot, joilla näkee lukea ja meikata silmänympärykset ja huulet houkuttelevan värisiksi, esim epäsuorilla energiansäästölampuilla, joita saa alan erikoisliikkeistä esim ADluxilta Turusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s