Valokuitu toiveissa

Nettiasiat on mietityttäneet minua jonkin verran. Alunperin oli tarkoitus laittaa normaali ADSL piuha meille. Itse asiassa on se vedettykin, mutta en tiedä tuleeko koskaan liityttyä verkkoon. Tämän piuhan vetokin oli hyvin mielenkiintoinen tapahtuma. Soneralta ei ainakaan saanut kiinni oikein ketään jolta asiasta voisi kysyä. Yritä siinä sitten selitellä sille soneran asiakaspalvelurobotille asiaasi:

”Minua kiinnoistaisi adsl liittymä uudistaloon”

– Varmistathan vielä, koskeeko asiasi laajakaistaa vai liikkuvaa laajakaistaa.

”No laajakaistaa, mutta uutta liittymää”

– Yhdistän… (ja väärään paikkaan)

Vaihtoehtoisesti:

”Uuden ADSL liittymän hankinta ja liittymäkaapelin vetäminen”

– Anteeksi, en nyt ymmärrä. Toistatko

Ja sama rumba taas alusta!

No muutamia kertoja soitelleena turhauduin. Aina kun pääsin läpi, niin se oli väärässä paikassa ja juuri tuo asiakaspalvelija ei osannut auttaa. Pompottelivat sitten minua aina jonossa toiselle ja pääasiassa aika kului hissimusiikin kuunteluun. Lopulta sitten sähköyhtiö oli soneraan suoraan yhteydessä, että kiinnostaako puolittaa kustannuksia ja vetää kaapeli samaan ojaan sähköpiuhan kanssa. No johan tuli hommaan vauhtia! Ja itse en edes ollut missään tekemisissä asian kanssa – mielenkiintoista. Kuitenkin olen alustavasti kysellyt, että millaista nopeutta tuonne meidän palstalle saisi ja vastaukseksi olen saanut aina aika tyrmistyttäviä lukuja – puolesta megasta megaan todellinen nopeus. Voi taivas! Tuolla nopeudellahan jonkun iltalehdenkin etusivulle pääseminen kestäisi puoli vuosisataa.

No nyt kävin torstaina Kymijoen Kyläkuidun infossa Elimäen kunnantalolla. Kyläkuitu yrittää saada tänne haja-asutusseudullekin valokuitua, joka olisi kyllä todella todella hyvä juttu. Onhan siinä vähän eroa nettiä surffailla puolen megan yhteydellä tai sadan megan yhteydellä. Tuo koko projekti vaikuttaa mielenkiintoiselta – jos vaan tarpeeksi tältä Ahvion hankealueelta tulee kiinnostusta valokuitua kohtaan saisi noin 2000 euron hintaan valokuitupiuhan tupaan sisään asti. Nyt ei muuta kun kaikki hankkimaan liittymä tältä alueelta, että mekin saadaan 🙂 Aikatauluhan tuolla hankkeella on, että liittymät saataisiin ennen vuotta 2013 jo tehtyä, että hopi hopi! Mutta ennen kuin töitä edes aloitataan, pitää olla tarpeeksi kiinteistöjä mukana projektissa.

Tässä vielä linkki Kyläkuidun sivuille

-J

4 thoughts on “Valokuitu toiveissa

  1. On kyllä erityisen hankalaa saada valokuitua tai kunnollista laajakaistaa ihan kylän keskustassa täällä Vantaallakin. Kaapelikartan mukaan esim. Soneran laajakaista menee kadun alla noin 5 metrin päästä tonttini ohi, mutta ei Soneralla erityisen suurta kiinnostusta ole ollut siihen, että valokuitu vedettäisiin meidänkin tontille. Kuulemma yksittäisen omakotitalon kk-maksu on niin pieni, että ei kannata. Eli jotain 8 megan nettiyhteyttä olisi sitten uudessa omakotitalossa saatavilla ja sekin kai maksaa jotain 39 euroa per kuukausi. Nyt As Oy maailmassa saadaan Soneralta 100 megaa hintaa 9,90 per kk, kun taloyhtiökin on kiinteistölaajakaista-asiakas, ja 10 megaa on maksettu jo taloyhtiön vastikkeilla sinne pohjaksi.

  2. Joo, ja etenkään haja-asutusseuduille ei näillä isoilla operaattoreilla ole mitään mielenkiintoa. (ymmärrettävää). Sen takia olisi hyvä jos tälläisellä ”talkooasenteella” saataisiin kuitu myös tänne korpeen 🙂
    -J

  3. Jokos tämä Kyläkuitu toimii? On vissiin tulossa meidänkin kylälle Lyöttilään nyt kesällä.

  4. Moikka.
    Täällä päin ei kyläkuitua vielä ole. Kuukausi sitten kävi yhdistyksen edustaja kierroksella näillä kulmilla ja uhosi kesällä aloitettavan kaivuutyöt mikäli vaan se tarvittava osallistujajoukko saadaan kasaan. Että ei muuta kuin liittymään!
    -Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s