Talopaketin saapumiseen 3 vko

Viikolla 13 pitäisi pytinki saapua. Kohta alkaa jo jännittämään. Sopiikohan se perustuksiin? Tai, että pääseekö rekka perille vai uppoaako pihalle? Jussi lupasi levitellä vähän tuhkaa sokkelin ympärille, että lumi sulaisi. Tällä hetkellä siinä on kunnon keko lunta, kun pressujen päältä on tiputeltu.

Tuossa häämatkan aikana kannustaloilta oli tullut iso nippu rakennekuvia, mitkä pitää toimittaa rakennusvalvontaan. Soittelin kannustalon paikalliselle myyjälle ja kuulemma hänen arvio on, että silloin viikon 13 keskiviikkona vasta tulisi talo. Kuulemma isot talot toimitetaan normaalisti alkuviikolla – ja meidän talo on keskikokoinen. No siitä päivästäkin pitäisi tulla varmistus parin viikon sisällä!

Tehtävälistalla on vielä perustusten mittaaminen pääsuunnittelijan kanssa, nuo rakennekuvat, sähkökytkennät ja voisi väliseinäkivet hommata jo valmiiksi. Tässä vaiheessa olisi huomattavasti helpompi saada ne sisälle, kun ei ole vielä seiniäkään. Mutta mistähän materiaalista nekin tekisi? Tiilestä, väliseinäharkosta vai jostain muusta? Onko hyviä mielipiteitä. Tuollaista harkkoa olisi ilmeisesti suhteellisen helppo työstää ilman kokemustakin ja tiili vaatisi sitten ihan muurarin. Mutta onko kosteudenkeston kannalta mitään väliä? Tai kestävyyden muuten?

-J

6 thoughts on “Talopaketin saapumiseen 3 vko

  1. Ei ole teillä kauan enää! 🙂 Meillä tulee pystytysporukka pari viikkoa myöhemmin, ensin toki tekevät perustukset. Tsemppiä! Varmasti hienoa, kun tupa yhtäkkiä ”tupsahtaa” tontille. 🙂

  2. Meinaatteko tehdä kivestä kaikki väliseinät? En kyseenalaista vaan ihan mielenkiinnosta kysyn miksi?:) Itse nimittäin en ole edes hoksannut ajatella ,että puutaloon tulisi kiviväliseinät. Kiviseinillä kyllä saisi äänieristyksen kuntoon, pitäisi vissiin harkita lasten huoneisiin. (toinen kuuntelee Robinia ja toinen jumputusta:) Meillä olisi ajatus laittaa osittain tuplakipsilevyt ja kivivillaa väliseiniin.

  3. Catherine: Joo, alkaa täss olemaan odottavat tunnelmat. Veikkaan, että vähän vaikea sitä on sitten käsittää, kun torppa yhtäkkiä siihen tupsahtaa 🙂

    Kirsi: Ei meillä siis kaikki väliseinät kivestä tule. Lähinnä kosteidentilojen seinät + olohuoneen seinä. Ja se olohuoneen seinä tulee sen takia, että siinä on takka niin se on paloteknisesti parempi (ja toisekseen ei tarvi niin suuria turvaetäisyyksiä).

    -J

  4. Tuota takan turvaetäisyyttä mekin ollaan mietitty. Emme haluasi sitä muutattua ”klönttiä” sinne kauniin takan taakse. Mekin mietittiin,että 100mm turvaetäisyydestä saisi varmaan vähän pois jos tekisi takana olevan seinän kivestä. Se vaan on aika pitkä seinä… onnistuisikohan osittain kivestä:)

  5. Teillä on jännittävät ajat. Paketin tulo on huikea, kun yhtäkkiä kivikasasta tuleekin talo. Meille tuli Kannustalon paketti viime heinäkuussa ja pystytysporukka oli ihan loistava. Kaksi kokenutta miestä, joiden pohjalainen suorapuheisuus oli piristävää meille savolaiseen viestintään totutteleville. Seurailen innolla projektianne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s