Alustavaa maaliasiaa

Tämä Kannustalon pohjamaali kestää noin puoli vuotta. Tai siis suojaa puuta noin puoli vuotta (niin minä sen ymmärsin). Eli kesällä pitäisi tupa maalata.

Maalejakin on miljoonaa erilaista, on vesiohenteista on öljyohenteista, kiiltävää ja himmeää. Tämä Kannustalon pohjamaali kuulemma sopii sekä vesi-, että öljyohenteisille maaleille. Liikaa vaihtoehtoja tässäkin, olisi vain yksi niin valinta olisi taas helppoa. Väri on jotakuinkin tiedossa – haluamme talosta pinkin! No ei nyt kuitenkaan, ehkä sininen olisi lähempänä 🙂 Käytiin tuossa yksi ilta jo salaa katselemassa taloja yhdellä uudella asuntoalueella, että mikä olisi kiva väri (Eli jos näin tässä jossain lähellä epäilyttävän auton ajelemassa hiljaa ohi, on mahdollista, että se oli vaan meidän auto!). Kysyttiin myös Kannustalon myyjältä Kailta, että millä sävyllä yksi kivanvärinen Kannustalon kohde oli maalattu joskus viime vuonna. Sitäkin käytii salaa katsomassa – mutta nyt uudestaan tutkittua asiaa ei se niin kiva sävy ollutkaan 🙂

Millä te olette talonne maalanneet – ja tuliko hyvä?

-J

7 thoughts on “Alustavaa maaliasiaa

 1. Meillä sudittiin pintaan pari kierrosta Tikkurilan Vinhaa. Ei ehkä se kaikkein halvin vaihtoehto, mutta useammastakin lähteestä selvittelin asiaa ja Vinhasta ei pahaa sanottavaa löytynyt.

  Työstäminen vaatii kyllä pikkusen puhtia ranteeseen ja hyvät maalisudit. Ja pitkää pinnaa, turnauskestävyyttä sekä jokusen laatikollisen panimoteollisuuden tuotteita. 😉

  Maalit kannattaa muuten hakea Virosta. Esim. Tallinnan K-Raudasta hinnat ovat noin puolet verrattuna kotimaisiin krautoihin. Samalla saa ne panimotuotteetkin huokeasti.

 2. Minä olisin automaattisesti ajatellut, että harmaa. Siis se klassinen vaaleanharmaa ja tehosteväri toki valkoinen. En osannut kuvitellakaan, että teidän talo olisi toisen värinen. Mistähän tämänkin ajatuksen olen päähäni saanut..? Kerro toki sitten mihin väriin on päädytty 🙂

 3. Täällä tuli remonttitaloon Tikkurilan Vinhaa ja Vinhan värikartan 2686 sävy, eli Tuulikki. On taitettu valkoinen. Hyvin on vuoden päivät kestänyt Vinha. Naapurissa on Nordica Ekolla maalattu ja on jokseenkin ruma kun on kiiltävä maali kyseessä. Vinhassa kun jää puunsyyt nätisti näkyviin.

 4. Soitin Tikkurilan maalilinjalle ja sieltä neuvottiin laittamaan sävytettyä öljypohjaa pohjalla ja päälle ultraa. Hänen mielestään vinha vaatii noin 10 vuoden päästä uusintamaalausta ja ultralla pystyisi melkein 15-20 vuoteen. Vai onkohan vaikutusta sillä, että ultra taitaa olla suolaisimmin hinnoiteltu? 🙂
  -Juha

  • Meillä maalattiin eka talo Vinhalla ja nyt Nordic ekolla. Työstäminen kummallakin helppoa, mutta jälkimmäinen peittävämpi jo yhden maalauskerran jälkeen.

   Kylmähkö vaaleanharmaa esim. Juuri se messu-Auroran väri sopii hyvin tuon tyylin taloon. Meillä ensimmäinen talo (rauhala) oli maitokahvin ja harmaan väliltä ja pidin siitäkin kovasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s