IV-putkien eristystä

Eilen olikin sen verran kostea keli vielä yön sateiden jälkeen, että ajauduin sisähommiin. Eli kauan välttelemääni iv-putkien eristykseen 🙂 Helenan kanssa harjoiteltiin, että miten ne villat siihen putken ympäri asettuu samalla kun iskä jatkoi takaterassin sisäkattoa.

Itse eristyshän on aika… noh, kenkkua hommaa. Villa pölisee melko paljon, vaikka onkin kivivillaa eikä lasivillaa. No eihän siinä edes mitään hengityssuojainta ollut (pitänee hankkia kyllä jatkoksi kunnon varusteet) ja kivasti kutitteli myös iholla. Aluksi oli vähän haparoivaa, että minkä pituisia suikaleita leikata, että se asettuisi putken ympäri kivuttomasti. Sopivan tiukalle, että villa painuu putkea vasten tiiviisti, mutta ei liian kireälle, että eristysteho pienenee.

Lainattiin Arjalta vanhat puutarhasakset, mitkä varmaan kuolee leikkuupuuhissa. Niillä kuitenkin ihan kätevä leikata tuota villaa, jaksaa juuri tuon verkonkin katkaista. Tuo meidän ensimmäinen villakerros on tuollaista verkotettua mattoa.  Verkot sidottiin toisiinsa langalla, eli sellainen ommel tehtiin siihen. Hidasta nysväämistä kyllä! Ja nyt tehtiin vasta pitkää ja helppoa pätkää, itse hypin kaikkien haarojen ja mutkien yli, jotka tulevat olemaan aika kinkkisiä. Pitäisi kokeilla tuota toista kerrosta, onko sekin yhtä mukava, vaiko helpompi/vaikeampi. Se tulee kuitenkin teipillä kiinni, voi olla ihan mielenkiintoista sekin.

Toivottavasti tänään olisi jo niin aurinkoinen keli, että pitäisi mennä takaisin kattohommiin 🙂

-J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s