Eristystä eristystä (ja jotain muutakin)

Perjantaina oli töistä vapaata. Hyvä putki siis keskittyä talohommiin täydellä teholla! Oikeastaan enemmän tai vähemmän agendalla on ollut ilmanvaihdon eristys – yllätys yllätys. Pakko myöntää, että on suhteellisen epämiellyttävää hommaa kyseinen touhu, että onneksi ei tarvi tällaista tehdä jatkuvasti.

Villoittajan työkaluja

Ensimmäinen villakerros on paljon kinkkisempi, sillä se pitää sitoa langalla kiinni. Se on todella hidasta, sellaista askartelumeininkiä. Villat taitaa vähän loppua kesken. Onneksi on sentään suurin osa kertaalleen villoitettu. Tänään myös kokeiltiin sitten tuota toista villakerrosta, missä ei ole verkkoa ollenkaan, ainoastaan alumiinipinta. Sen laittaminen on kyllä paaaaaaljon helpompaa ja mukavampaa. Teippailee vaan kiinni edellisen villakerroksen päälle. Pitänee vielä tukea nuo villat jollakin tavalla, tuskin tuo teippi pitää iänikuisesti.

IV-läpivienti

Nyt on myös kaikki läpiviennit asennettu. Askarreltiin iskän kanssa tuo IV-läpivienti katolle. Pikkuisen piti ruoteita katkoa, että sen sai paikalleen. Mutta suhteellisen simppeli laittaa kyllä näitä vilpen läpivientejä, voin suositella..  Lauri nykäisi jo putket radonille, viemärin tuuletukselle ja liesituulettimelle! Hyvä että joku tekee lisää villoitettavaa, ettei ihan heti lopu kesken 🙂

Vielä piippu, niin alkaisi katto olla kuosissa!

-J

7 thoughts on “Eristystä eristystä (ja jotain muutakin)

 1. Meillä on isäntä jo valmiiksi hirvitellyt tuota eristys hommaa. 😀 Noh, pian se on meilläkin edessä.
  Hienosti teillä edistytään! 🙂

 2. Pitää oikein kysyä,että mikä teillä on asteluku noissa ”ulokkeissa”? Meille monier vastasi,että lasiterassimme 8 asteen kulma on liian vähän tillikatolle. Painosta ei ole kyse, rautapalkit takavaat kestävyyden, mutta ilmeisesti liian loiva? Teillä ainakin on aika loivaa uloketta? Mistä teidän katto on vai onkohan nyt kyse myyjästä:)

 3. Hienostihan tässä edistytään! Joka päivä jotain valmistuu, mutta onneksi meillä ei myöskään ole mitään pakottavaa deadlinea puskemassa..

  Kirsi: Paha kysymys, jostain muistin sopukoista muistelisin, että terassit olisivat 1:4 kaltevuudella.. Ja ne on monierin tiiliä kyllä, mutta onhan tuossa asteitakin enemmän kuin 8. Alla on alushuopa pienen kaltevuuden takia.

  -Juha

  • Eli teillä on jyrkempi. Kai meidän pitää uskoa myyjää ja ottaa peltikatto:( Se vaan rapisee sateella aika kovaa. Varsinkin lasiterassissa jossa ei tuota villaa ole kuten talossa.

   • Peltikaton äänekkyys meitäkin pelotti alunperin – siksi päädyttiin tiileen. Ja etenkin tuulisilla paikoilla jos on konesaumattu peltikatto niin se pääsee ilmeisesti vähän liikkumaan ja pitää ääntä.
    Onko teillä sitten mahdotonta muuttaa jyrkkyyttä? Mutta harvoinhan sateella ollaan terassilla 🙂

    -Juha

 4. Eikös tuo eristäminen olisi ollut kätevä hoitaa Uponorin eristetyllä ilmanvaihtokanavistolla? 😉 Pitää soitella joku pv! Pitää koittaa jossain kesäkuun alkupuolella tulla käymään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s