Tekninen tila ja höyrynsulkua

Nyt on kaikki puiset väliseinät tehty. Kivisiä pitää alkaa arpomaan seuraavaksi. Tekninen tilakin valmistui eilen. Melkoinen koppi, saa nähdä miten saa kaikki koneet ja laitteet sinne tungettua. No, asentaessa ehkä voi olla ahdasta, mutta harvoinpa sitä teknisessä tilassa mitään tansseja järjestetään. Kuitenkin sinne pitäisi mahtua ainakin maalämpöpumppu, sähkökaappi kaikkine lähtevine piuhoineen, IV-kone putkineen, jakotukki käyttövesille, jakotukki lattialämmölle ja keskuspölynimuri. Eli melkoisesti kamaa! Onneksi IV-koneen voi asentaa melkein katon rajaan, niin se ei tarvi kovinkaan paljoa tilaa.

Tekninen tila

Tekninen tila!

Tänään sain kaikki höyrynsulkumuovit teippailtua. Pitää kuitenkin vielä yläpuolelta mennä katsomaan, että tarviiko siellä teippailla mistään kohdin. Nyt on tullut vähän vertailtua näitä hörynsulkuteippejä. Kannustalon mukana tuli tescon höyrynsulkuteippiä. Se kuitenkin loppui kesken, niin tilasin netistä rakonor sitkoa. Molemmat kyllä tarraa muoviin kiinni todella kovasti, mutta mututuntuma on, että tesco olisi jopa parempaa. Se on vähän joustavampaa, niin sen saa helposti paineltua vaikeisiinkin muotoihin. En tiedä sitten pitkäaikaiskestävyyksistä. Onhan tässä vielä aikaa ennen kattojen paneelauksia, että tiedä vaikka kohta tippuisivat kaikki teipit pois 🙂

Höyrynsulkuteippausta

Höyrynsulkuteippausta. Vihreä on rakonorin teippiä ja sininen tescon.

Onko kukaan muuten keskinyt mitä niittien kohdalle kannattaa laittaa? Puhallusvillat kun täräytetään tuohon päälle ja muovi pettää niitistään niin muovi on täynnä reikiä. Pitäisi joku patentti keksiä..

Iskä alkaa naputtelemaan seuraavaksi kaikkien yläkaappien taakse vähän lisämatskua, että pysyy kaapit seinillä. Keskuspölynimurikin pitäisi hommata, että saisi putket vedettyä jossain välissä. Mutta en ole niihin vielä perehtynyt, että mikä olisi passeli.

-J

2 thoughts on “Tekninen tila ja höyrynsulkua

  1. IV-koneen sijoittelussa kannattaa huomioida äänenvaimentimien asennus. Meillä IV-kone on yläreunaltaan n. 150cm:n korkeudessa ja siitä ylöspäin onkin sitten melkoinen putkihässäkkä, jossa äänenvaimentimet sekä ”kylmästöintiyksikkö” maalämpöpumpulta on asennettu koneen oikealle puolelle n. 2,5m:n korkeuteen. Tilaa menee ja paljon. Meillä käytännössä sama setti koneita ja laitteita kuin teillä, tilaa on n. 8m2 ja vaikkei ahdasta olekaan, niin kovinkaan paljon tiiviimmin ei laitteistokokoonapanoa olisi tuonne voinut asentaa.

    IV-koneen asennuksessa kannattaa huomioida myös se, että pystyy vaihtamaan/puhdistamaan suodattimet suhteellisen helposti. Meillä meni ensimmäinen satsi suodattimia jo vaihtoon. Tulopuoli oli täynnä siitepölyä ja poistopuoli täynnä rakennusaikaista pölyä. Muutosta on aikaa siis 2kk.

  2. Kiitos Otto kommentista. Meillä äänenvaimentimet on tuossa heti teknisen tilan yläpuolella, eli ei pitäisi viedä tilaa teknisestä tilasta. Putket toki vie melkoisesti, kun 4 x 160 putkea tulee katosta läpi. Huh, jos teillä on tiiviisti jo 8 neliössä niin mitenhän me saadaan nämä mahtumaan 🙂

    Tuo on muuten hyvä pointti, että pitäähän sitä konetta päästä rassaamaan juurikin suodattimien vaihdon yhteydessä / huollossa.

    -Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s