Kannustalon puutavaran laatu ei vakuuta

Pitää välillä vähän avautua. Meillä vaikutti talopakettia valitessa aika paljon se, että Kannustalolla piti olla ykkösluokkaista puutavaraa. Se viehätti, että työmaalla ei tarvitsisi valkata jokaista 2×2 rimaa, että voiko sitä käyttää vai ei. Senkun ottaisi nipusta ja iskisi kiinni. No tämä haavekuva oli ehkä vähän turhan optimistinen.

Lähinnä tuo irtotavaran laatu ei ole mitään priimaa ollut. Sisäkaton runkoja tehdessä juurikin nuo 2×2 olivat enemmänkin soveliaita veneen potkureihin kuin käytettäväksi mihinkään oikeasti. Iskä kävi jo pariin otteeseen hakemassa lisää puuta paikallisista liikkeistä kun hermot paloivat noihin rimpuloihin. Tiedän, me ollaan liian kilttejä rakentajia ja olisi pitänyt vaan aloittaa jo tuolloin reklamaatiorumba, että saisi kunnolliset kamat tontille. Rahallinen tappio ei noistakaan suuri ollut, mutta lähinnä ärsytti. Helpompi oli hakea vaan itse lisää.

Nurkkalaudat

Rouhitut nurkkalaudat, nämä on kaikki tällaisia, että näissä menee tällainen poikkikohouma. Osa vieläkin enemmän.

Toinen asia mikä ärsyttää on meidän keskimmäiset nurkkalaudat. Ne näyttää siltä, että

ne olisi höylätty kirveellä. Tai ehkä jyrsitty hampailla. Ilmeisesti jossain höylässä on ollut jotain vikaa tai vastaavaa, kun kaikissa samantyyppisissä oli sama ongelma. Ja hommia kun paiskotaan urakkatahdilla niin ehdittiin laittamaan nämä paikalleenkin, mutta seinässä ne näyttää aika karseilta. Näistä jo reklamoinkin Kannustalolle, mutta sieltä tuli tyly vastaus ”Mikäli asiakas asentaa tuotteen paikoilleen niin asiakas on silloin tuotteen hyväksynyt”. No pitäkää tunkkinne 🙂 Toki myönnän, että aika pienistä asioista on kyse, mutta silti! 🙂 Ja olisihan ne pitänyt nähdä jo ennen seinälle laittoa… mutta. Onneksi edes syöksytorvet tulevat noiden päälle, mutta talon päädyissä ne jää näkyviin.

Kannustalon nurkkalaudat

Tässä lisää!

Että samaa moskaa se Kannustalojenkin puutavara on. Ei minulla muuta valittamista, ihan hyvin muuten toiminut Kannustalojen kanssa. Kaippa ne joskus tulee ne meidän ikkunatkin korjaamaan, mistä tehtiin reklamaatio huhtikuussa..

-J

14 thoughts on “Kannustalon puutavaran laatu ei vakuuta

 1. Hei,

  Varmaan Kannuksenkin puutavaran toimittajat vaihtelee. Samoja sahoja ne on mitkä rautakauppoihinkin tavaraa toimittaa, joten ei siitä laadusta mitään takeita ole. Tavara kannattaa tarkastaa heti, kun se tulee ja tehdä kaikki reklamaatiot samantien, että on sitten asennusvaiheessa kaikki tarvittava priimana työmaalla. Joissain tapauksissa voi olla vaikea sanoa onko vaurio ollut tavarassa vai onko se syntynyt asennusvaiheessa. Teillä toki on selvästi sahalla syntynyttä jälkeä.

 2. Meillä on myös ollut melkoista reklamaatiorumbaa Kannustalon kanssa. Kaikenlaista on nähty (mm. tuota huonoa puutavaraa, niittikoneella pilattuja karmeja, rikkinäisiä terassilautoja, epäsiistiä työjälkeä, liki parin sentin heittoja katossa; lista on pitkä ja nytkin yksi reklamaatio odottaa inspistä, mutta saa nähdä tuleeko sitä tehtyä, kun niistä ei mielellään hyvitetä ja jaettu ilo on paras ilo 😉 ). Itse en ole vaan jaksanut vielä kirjottaa yhteenvetoa meidän raksasta, kun onhan niitä ongelmakohtia korjailtu, mutta osa ei haittaa asumista ja jää niikseen, huoh.

 3. Me ollaan painiskeltu myös Kannustalon Rauhalan erinäisten vikojen kanssa. Kaikki on alkanut pystytyksestä ja jälkiä on jouduttu korjauttamaan timpurilla. Nyt on myös paklauksen yhteydessä huomattu huonosti kiinnitettyjä levyjä ja ihan kummallisia ruuveja, jotka on vielä vinoon ruuvattu. Ei ollut laatu sitä mitä mielikuvia on onnistuttu ihmisille luomaan. Me on jätetty reklamaatio heinäkuussa, johon piti vastata heti lomien jälkeen, no ei ole mitään kuulunu eikä me olla maksettu viimeistä erää talopaketin hinnasta :). Tsemppiä rakentamisen viime metreille!

 4. Nuo ikkunareklat on niin tuttuja! En tiedä montaakaan uutta taloa, jossa olisi ikkunat menneet tarkastuksesta läpi ilman mitään huomautusta. Paitsi meidän naapurissa, johon tuli Domukselta ikkunat kuten meillekin 🙂 meillä riittikin reklamoitavaa sitten naapureidenkin edestä, mutta Domuksen eduksi täytyyy sanoa, että hoitivat kaikki korjauset nopeasti ja erittäin hienosti.

  Reklamaatiojutut on niin ärsyttäviä. Olen samaa mieltä, että aina ei vaan jaksa! Ollaan asuttu kohta 5kk uudessa kodissa ja meillä on edelleen yksi vaatekomeroreklamaatio kesken….muutama kori puuttuu ja ollaan siitä komerotoimittajaa infottu, vielä ei ole näkyny…Täytyy vaan
  ottaa itseä niskasta kiinni ja käydä sanomassa taas isosti siellä firmassa…huoh!

 5. Aika kurjan näköisiä kyllä ovat. Harmillista, saas nähdä miltä meidän nurkkalaudat näyttävät, sitten joskus kun ne jaksetaan asentaa.

  Hahaa, ja voi luoja tuota ikkunareklamaatiorumbaa. Siihen yhdyn minäkin. Ikinä en enää Tiivin ikkunoita laittaisi. Aina sieltä löytyy vähintäänkin yksi ikkuna joka ei aukea tms. Korjausta joutuu odottamaan vähintään 2kk:tta. Niillä on ihan liikaa reklamaatiota ja liian vähän tekijöitä. Näin meille sanottiin tai oikeastaan luin rivien välistä.. Noh, onneksi ne huolet on nyt meillä korjattu.

  • Meilläkin pari ikkunaa ei auennut. Timpurien mukaan se johtui siitä, että ne oli kannuksen tehtaalla asennettu vinoon. Tiivin asentaja kävi kyllä säätämässä ne kuntoon lisäämällä jotain renkaita saranoihin, jotka vääntää ikkunaa suoraan.

   Kaikkiaan meillä oli aika vähän puutteita. Yksi ikkuna väärällä korkeudella ja kaikenlaista materiaalia liian vähän. Mutta kaikki korjattiin aikanaan ja uutta materiaalia saatiin tosi nopeasti.

 6. Kiitoksia kommenteista. Meilläkin asennuksen jäljiltä joutui itse oikomaan etenkin otsalautojen ja räystäslautojen kanssa. Kattorungot eivät olleet aivan suorassa. Mutta noistakin selvittiin.

  Kuiten mainitsin, niin yleistpäätään homma on Kannuksen suuntaan pelannut hyvin ja etenkin paikallinen myyjä on kyllä ollut hyvällä asenteella auttamassa. Toivottavasti nuo ikkunatkin saadaan korjailtua ennen kun muutetaan sisään 🙂

  -Ju

 7. Näytin tekstisi miehelle, ja hän oli samaa mieltä Kannustalon laadusta.

  Meillä ei ollut kirveellä jyrsittyjä lautoja, mutta tosi kieroja ja vääriä, sellaisia joita ei oikeasti voi käyttää.

  Myös kaikkea muuta pientä sanomista on ollut, sellaista joka sopivalla hetkellä pistää ketuttamaan ihan täysillä.

  Teidän nurkkalaudat on kyllä aika karun näköiset. Pitäkää huoli, että ne on taloesittelyssä valaistuna ja korostettuna erityisen hyvin 😉

 8. Me olemme rakentaneet kaksi Kannustaloa (Rauhala, Harmaja) ja seuranneet usean naapurin Kannstalo- projektia ja meillä aivan toisenlaiset kokemukset. Ei valittamista puutavarasta, lisää on tullut nopeasti, mikäli loppunut, pienet reklamaatiot (Kaskipuu, Tiivi) hoituneet hyvin ja ammattitaidolla ja palvelu koko ajan loistavaa. Unohtui mainita huippuasentajat Matti ja Jari.

  Tuollaiseen lautaan, mitä teillä on, emme ole törmänneet. On ehdottomasti reklamaation paikka.

  • Meillä oli muistaakseni kans Matti ja Jari asentajina meidän Vihervaarassa. Työnteossa näkyi vuosien kokemus ja oli aivan uskomaton rutiini ja nopeus millä kaverit tekivät pystytyksen! Jälki aivan ensiluokkaista.

 9. Ikäviä juttuja nää reklamaatiojutut. Meillä on yks ikkuna ja jonkin verran puuttuvia tarvikkeita toistaiseksi paljastunut. Tehtaan asenne on kyl ollut kohdillaan, asiat näyttäis lähtevän selviämään. Reklat tosin tehty vasta viime viikolla, joten ei vielä tiedä lopputulosta.

  Joo ei oo kivaa, jos työt ei edisty epäkelvon tavaran takia. Kukas niitä ehtii jokaista lautaa tarkistamaan talotoimituksen yhteydessä. Rakentamisessa on muutenkin niin paljon hommaa, et kaikkeen ehdi heti tarttua. Ja me ei itse ees rakenneta, vaan meillä on ammattirakentajat hommissa.

  • Piti kirjoittaa jatko edelliselle kommentille. Meidän tapauksessamme tehdas on vastannut huutoonsa ja kaikki esitetyt reklat on hoidettu hyvin. Ainakin yksi on vielä hiukan vaiheessa, mutta eiköhän sekin tule hoidettua. Ei muuta tietysti millään tavoin sitä, että reklamaatiot on ikäviä hoitaa. Meillä ei ole onneksi osunut mitään sellaista, johon projektin eteneminen olisi tyssännyt (koputtaa puuta, projekti kun on edelleen kesken).

 10. Meillä on omien kuvien mukaan tehty Aurora-henkinen talo ja projekti alkoi 2009. Talopaketti tuli ajallaan. Pystytys alkoi sovitusti mutta kavereilla (2 kpl) oli selkeästi kiire ja kuulemma yksi tiimin jäsen oli lomalla tms. mutta maanantaina tullut paketti oli torstaina koossa. Pystytysvaiheessa unohtivat höyrynsulkumuovin vetämisen oikeaan väliin.Jälkikäteen oli mukava paikata vika spu-levyillä (reklamaatio, korvattiin tuntityönä). Päätyseinissä liian vähän ruuveja kipsilevyissä eli tuulikuormalaskemat hukassa. Reklamoin ja kävivät korjaamassa yks ilta ilmeisesti fikkareiden valossa (naapuri oli ihmetellyt heiluvia valoja) ja ruuvit mm. keskellä kipsilevyn saumaa tyyliin ”laitetaan ruuveja niin että tuntuu vaikka vääriin paikkoihin” ja taas sai itse korjata (reklamaatio ja korvaus tuntityöstä). Suurelementtiä jäykistävän välisenän koolaus puuttui, jouduttiin avaamaan seinä ja laittamaan tuki itse (reklamointi, korvaus tuntityön mukaan). Yläpohjasta puuttui tuulipukki kahdesta kulmasta eli jäykistävä rakenne, tehtiin itse ja korvaus taas kuluneiden tuntien mukaan. Yläkerran eristys piti tehdä käsin lasivillalla. Lähettivät liian vähän villaa ja vaihdoimme lennossa puhallusvillaan. Reklamaatio toimi ja Kannustalo hoiti tilanteen esimerkillisesti koska virhe oli heidän. Suurelementeissä puu B-laatua vaikka piti olla A. Lähettivät reklamaation perusteella lisää A-laatuista puuta mutta millä h********ä alat vaihtamaan puuta elementtin joka on jo pystytetty? Purkamalla koko tehtaalla tehdyn seinän! Stana mitä touhua! Samoin tuo paketissa tulleiden puutavaran laatu oli mitä oli, hain itse rautakaupasta suorempaa koska noita propelli 2×2″ oli paljon. Mukava tehdä alakerran katon koolausta paneelille kun joutuu vatupassilla tarkistaamaan alvariinsa onko koolaus suora. Näkyy meinaan mdf-paneelissa kiillon takia pienikin epätasaisuus heti. Rakennusvaiheessa ei kaikkia rakenneleikkauskuvia ollut, joutui aina soittamaan ja kysymään josko sais. Tuli kuitenkin päivän tai kahden viiveellä ja näitä soittoja oli arviolta viidestä seitsemään. Vaikka näistä virheistä sai korvauksen niin silti talon valmistuminen venyi Kannustalon virheiden takia ja väliaikaisasuntomme vuokra oli 1050 €/kk joten takkiin tuli. Vastaavan mestarin kanssa puhuimmekin jo Kannustalon talopaketista ilman yhtä k:ta ja yhtä n:ää…. Muuten kyllä olen ollut tyytyväinen mutta näiden ulkoisten karkkien (lue koristeiden) takia en ehkä uudelleen lähtisi tähän kelkkaan… Ja onhan kiva kun listat on täyttä puuta ja väliovet kans. Ja kylillä voi puhua et meillä on Kannustalo… Vähän niinkuin ennen vanhaan et mersu oli hyvä, tojota vaan kestää paremmin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s