Saunamietintöjä

Olen tässä pohdiskellut saunan syvintä olemusta. Lähinnä askarruttaa paneelien ja laudepuiden materiaalit. Olen tässäkin asiassa mieltynyt melkoisen kalliihkoihin materiaaleihin (yllätys). Esim magnolia kiinnostaisi paneelina tai laudepuuna, kuitenkin hintalappu on melko suolainen. Myös lämpökäsitellystä lehmuksesta tehdyt laudepuut olisivat varmasti melko makeat 🙂

Budjetti tulee saunaratkaisuissa vähän vastaan. Saako siis esim kuusipaneelista käsittelemällä tehtyä ”hienomman”? Esim jollain sävytetyllä saunasuojalla tai vaikka liberonin kuultomaalilla? Onko kokemuksia? Tai onko kenelläkään laittaa kuvia hienoihin saunoihin, mitkä on tehty maltillisella budjetilla?

Tällainen olisi unelma! Mutta ei taida resurssit piisata 🙂

Sunsauna Relax

Sunsauna Relax (kuva Sun Saunan sivuilta, täältä)

-J

Advertisement

2 thoughts on “Saunamietintöjä

  1. Makuasioita. Siis saunan puumateriaalit ja kiukaat ja muut releet. Me ei hyväksytty sen paremmin kuusta kuin Kannustalon vakiotoimitukseen kuuluvaa leppäpaneeliakaan, eikä otettu laudepakettiakaan. Meille tulee saunaan laudemateriaaliksi tuppeensahattua haapaa ja seiniin ja kattoon lämpökäsiteltyä haapaa. Meitin rakentaja näprää meille lauteet. Ollaan nähty muutamia hänen tekemiään saunoja ja näyttivät sen verran hyviltä, että sovittiin asia näin.

    Vaihtoehtoja on tietysti paljon, mut ainakin meillä raksailu tulee muutenkin sen verran kalliiksi – johtuu tietysti osaltaan hyvin pienestä oman työn osuudesta – et maltti on saunamateriaaleissakin ollut pakko pitää mielessä. Voihan nuo vaihtaa, jos joskus…

  2. Voin lämpimästi suositella lämpökäsiteltyä radiata mäntyä. Saunaamme laitettiin leveällä lauteella ja seinäpanelilla radiataa ja saimme saunastamme lähes samanlaisen kuin tuossa unelmakuvassanne. Oma rakentajamme vinkkasi kyseisestä materiaalista eikä ole todellakaan kaduttanut. Toki hintaa on reippaammin kuin kapeassa peruspuussa mutta huokeampaa kuin osa muista erikoispuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s