Pieniä edistysaskelia

Meidän talossa syttyi ensimmäinen lamppu tänään! Börje kytki ulkovalon kiinni hämäräkytkimen taakse, jessss! Ulkovalaisimia on pari muutakin kiinni, mutta niihin pitää ostaa vielä ledi-lamput! Myös ullakolle on kytketty valot, joten sielläkin näkee vähän paremmin iltaisella juosta ympyrää. Börje myös ehdotti, että takan päällehän voisi laittaa epäsuoran valon – superhyvä idea. Pakko oli heti kokeilla ja taitaa mennä toteutukseen kyllä tämä. Toivomaani epäsuoraa valoa saa viljeltyä edes johonkin 🙂

LED Ulkovalo

Ja valo tuli!

Maalämpöpumppu tuntuu toimivan nyt paremmin kun asentajat kävivät tekemässä sille jotain (ilmeisti ainakin ilmaamassa). Olkkarissa oli tänään jo 20 astetta lämmintä, joten ihan eritavalla tupa lämpenee nyt.

Takka on nyt laatoitettu, pesuhuone suurimmaksi osaksi, mutta laatat loppui kesken. Keskiviikkona saa lisää, onneksi samasta polttoerästä. Taisi laattasuunnittelija laskea vähän niukoilla määrillä laatat.

-J

2 thoughts on “Pieniä edistysaskelia

  1. Onnea valosta ja laatoista! Valoakohti mennän, sanoi Vieno Ohlgren:) Tuosta epäsuorasta valosta takan takana vähän. Meille tulee epäsuoraa valoa 3x 3m matkalle. (=2 seinää). Takan kohdalla se kuitenkin katkeaa, koska valolista jolle T-5 lamppu laitetaan tulee seinästä ulos 18cm. Pienempi valolista ”sulkee” valon ja tehoa häipyy. Meillä on metallipiippu ja vaikka ehkä kuullostaa ylireagoinnilta, päätimme,ettei tulipisteen taakse laiteta mitään.
    Epäsuora valo on hienoa, meillä on täällä motivaatiokämpässä vain yksi 49 w lamppu ja taloon tulee olohuone-keittiö akselille 3x 2x49w epäsuoraa valoa. Kattoonkin tulee valaisimia, vaihtoehtona. En markkinoit tuota firmaa, mutta google löysi tuon ensimmäisenä:)

    http://www.valoshop.fi/Valolista-WT4

  2. Kiitos kommentista. Pidän myös epäsuorasta valosta, mutta olohuoneeseen emme sitä sitten loppujenlopuksi halunneet. Se sopi meidän mielestämme ehkä vähän paremmin moderniin taloon joten meille tulee muuten olkkariin normaalivalaistus (ehkä tosin ledeillä). Tuohon takan päälle sen kyllä voisi laittaa, kun takka on kuorimallia. Pintalämpötilan ei siis pitäisi nousta kovinkaan korkealle ja hormi on kokonaan naapurihuoneessa. Eli lämmön suhteen ei ongelmia. Mutta pitää vielä miettiä asiaa..

    Muualla pitää sitten viljellä sitä epäsuoraa kun ei olkkarissa pääse itseään toteuttamaan 🙂

    -Juha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s